احساس خارش در پوست اطراف مقعد ناشایع نیست و تا 5% مردم مبتلا میشوند. در مردان و زنان بطور مساوی وجود دارد و در هر سنی دیده میشود. خارش مقعد شبها و بعد از اجابت مزاج بیشتر بروز پیدا می کند. خارش مقعد می تواند تغییرات پوستی در ناحیه اطراف مقعد ایجاد نماید که بسته به شدت و طول مدت خارش ممکن است از یک قرمزی مختصر تا ضخیم شدن پوست متفاوت باشد. ممکن است خارش زیاد منجر به زخم و خوردگی پوست شود و خونریزی بصورت ایجاد لکه خونی درلباس زیر ایجاد شود.

علل خارش مقعد
خارش مقعد علل متفاوتی دارد که می توان آنها را به چهار گروه تقسیم کرد:
1 – شستشوی زیاد: شستشوی زیاد با آب یا صابون و یا کشیدن پارچه های زبر یا برس های مختلف در این ناحیه موجب تحریک مزمن میشود.
2 – رطوبت: اگر ناحیه مقعد بصورت طولانی مدت در معرض رطوبت ناشی از ترشحات واژینال، عرق ریزش، مدفوع شل یا ترشحات موکوسی ناشی از سایر مشکلات آنورکتال باشد، ممکن است منجر به خارش مقعد شود. برای مثال عرق ریزش بعد از یک فعالیت ورزشی ممکن است خارش مقعد ایجاد نماید. لباسهای تنگ و شورتهای نایلونی و چین های پوستی ناشی از چاقی ممکن است باعث باقی ماندن رطوبت در محل شوند و خارش ایجاد نمایند.
3– تغذیه: بعضی غذا ها ممکن است موجب تحریک پوست در زمان اجابت مزاج شوند. شایعترین آنها تمام خوراکیهایی است که حاوی کافئین( مانند قهوه، چای، نوشابه و شکلاتها)، غذا های تند، محصولات لبنی، آبجو، مواد غذایی اسیدی مانند مرکبات، گوجه فرنگی و آجیل می باشد.
4 – تحریکات پوستی: کاغذ توالتهای معطر یا رنگی، صابونها و مواد شوینده لباسها ممکن است موجب تحریک پوستی شوند. مدفوع باقیمانده روی سطح پوست که می تواند ناشی از نشت گاز یا مدفوع شل یا بهداشت ناکامل باشد از دیگر علل خارش است. گاهی بعد از شروع خارش ممکن است بیمار به مقدار زیادی آن ناحیه را بخاراند که این کار بدلیل تحریک پوستی موجب افزایش خارش میشود.
علل دیگر: سایر علل خارش مقعد شامل انگل اکسیور( کرمک)، عفونتهای خارجی و سوختگی های پوستی ناشی از رادیوتراپی می باشد.
تست یا آزمایش خاصی که علت خارش مقعد را دقیقاً مشخص می نماید وجود ندارد و معمولاً علت و درمان آن بر اساس آزمون و خطا باید مشخص شود.