1394/06/11 14:34

1) عفونت هلیکو باکتر پیلوری چگونه وارد بدن انسان می شود وراههای جلوگیری از انتقال عفونت چگونه است؟
جواب:عفونت از شخصی به شخص دیگر از طریق تماس با مدفوع و یا با ترشحات معده افراد آلوده انتقال مییابد.عفونت همچنین میتواند از راه غذا وآب آلوده نیز منتقل شود. ریسک ابتلا به عفونت در جوامع پرجمعیت و فقیرو در شرایط بهداشتی پایین بیشتر است بنابراین رعایت اصول بهداشتی از عوامل موثر در پیشگیری از عفونت است.
2) اگر عفونت درمان نشود چه مشکلی ایجاد خواهد شد؟
جواب :عفونت هلیکوباکترپیلوری علت اصلی زخم معده و اثنی عشر و تومورهای معده بوده و میتواند از علل احتمالی سوء هاضمه عملکردی شامل درد و سوزش اپیگاستر،سیری زودرس، نفخ،آروغ زدن، احساس پری بعد از غذا خوردن ، کاهش اشتها ، تهوع ، استفراغ و اتساع شکم باشد.
3) عفونت هلیکوباکتر به جز مشکلات گوارشی در ایجاد چه بیماریهای نقش دارد؟
جواب: عفونت هلیکوباکتر ممکن است بدلیل اتلاف خون از دستگاه گوارش یا کاهش جذب آهن به دلیل کاهش اسید معده ،منجر به کم خونی ناشی از فقر آهن نیز بشود.
4) آیا بوی بد دهان با این عفونت ارتباط دارد یا خیر؟
جواب:ارتباط بوی بد دهان با این عفونت ثابت نشده است.
5) چرا تمام افراد مبتلا به عفونت معده دچار بیماری نمی شوند؟
جواب: اینکه چرا فقط تعدادی از افراد به این بیماری مبتلا می شوند یا چرا بعضی از افراد دچار زخم و بعضی دچار سرطانهای معده میشوند مشخص نیست؛ اما ممکن است به پاسخ معده افراد بیمار نسبت به عفونت و نوع عفونت هلیکوباکتر پیلوری بستگی داشته باشد.
6) آیا انجام آندوسکوپی جهت تشخیص عفونت معده ضروری است؟
جواب:با توجه به وجود تستهای تشخیصی بسیار دقیق انجام آندوسکوپی صرفا به منظور تشخیص عفونت ضروری نیست مگر اینکه بیمار علایمی را بیان کند که نشانه زخم یا سرطان معده باشد؛که در این صورت انجام آندوسکوپی ضروری است.
7) اگر عفونت هلیکوباکتر اصلی ترین عامل ایجاد سرطان و زخمهای معده است آیا انجام غربالگری جهت تشخیص و درمان عفونت در تمام افراد بدون علامت ضروری است؟
جواب: از آنجا که عمده افراد آلوده به عفونت ممکن است در تمام طول عمر خود بدون علامت باقی بمانند و کمتر از 10% افراد آلوده به بیماریهایی نظیر زخم و سرطان معده مبتلا شوند ، انجام غربالگری جهت تشخیص و درمان عفونت در تمام افرادتوصیه نمی گردد.
8)آیا درمان در تمام افراد علامتدار مبتلا به عفونت ضروری است؟
جواب: از آنجا یی که اکثر افراد علامتدار (حدود 60%) ، مبتلا به سوء هاضمه عملکردی دستگاه گوارش بوده و دچار زخم و سرطان معده نمی شوند(15-25% بیماران علامتدار دچار زخم میشوند) و با توجه به شیوع بالای عفونت در کشورمان و بار عظیم اقتصادی جهت ریشه کنی وتاثیر اندک درمان ریشه کنی در بر طرف شدن علایم بیماران با سوء هاضمه عملکردی ، تشخیص ودرمان آن به ویژه در افراد جوان مبتلا به سوء هاضمه عملکردی که علایم هشدار دهنده دال بر زخم یا سرطان معده ندارند توصیه نمیشود.
8) دوره درمان عفونت هلیکوباکتر پیلوری چند روز است؟
جواب: رژیم های درمانی مختلفی برای ریشه کنی این عفونت وجود دارد که درمان ترکیبی سه یا چهار دارویی 14 روزه بیشترین تاثیر را دارد.
9) آیا اثباث ریشه کنی عفونت معده در تمام بیماران الزامی است؟
جواب:معمولا پس از درمان بررسی از نظر ریشه کن شدن عفونت انجام میگیرد.
10) آیا پس از ریشه کنی احتمال ابتلا به عفونت وجود دارد؟
جواب: عفونت مجدد پس از ریشه کنی موفق ندرتا رخ می دهد چون همان طور که توضیح داده شد باکتری هلیکو باکتر پیلوری یک عفونت دوران کودکی بوده و اکتساب عفونت در بزرگسالی ندرتا رخ می دهد.
13)آیا پس از ریشه کنی عفونت نیاز است بیماران را از نظر بازگشت عفونت کنترل کرد؟
جواب: از آنجایی که میزان عفونت مجدد سالیانه کم است (حداقل در کشورهای صنعتی)، ضرورتی به کنترل عود عفونت پس از ریشهکنی هلیکوباکترپیلوری نیست.
برچسب ها :