انواع بیماریهای معده
1394/06/11 14:29

کپسول آندوسکوپی چیست ؟

کپسول آندوسکوپی چیست ؟

 کپسول آندوسکوپی چیست ؟ کپسول اندوسکوپی روش جدیدی برای بررسی قسمت میانی دستگاه گوارش یعنی روده باریک است و به هیچ عنوان جایگزین اندوسکوپی و کولونوسکوپی نمی باشد. چون با اندوسکوپی و کولونوسکوپی روده باریک قابل بررسی نیست به ناچار سراغ روش جدیدی بنام کپسول اندوسکوپی می رویم. بهترین و مفیدترین روش برای بررسی مری , معده و اثنی عشر اندوسکوپی معمولی و برای بررسی روده بزرگ کولونوسکوپی است چراکه هم دقیق ترند و هم در صورت لزوم تهیه نمونه برداری و یا هر گونه اقدام درمانی اندوسکوپیک،  قابل انجام میباشد. ولی متاسفانه قسمت اعظم روده باریک با اندوسکوپی و کولونوسکوپی قابل بررسی نیست. با اندوسکوپی علاوه بر مری و معده قسمت دوازده روده باریک و با کولونوسکوپی علاوه بر قسمت های مختلف کولون، فقط انتهای روده باریک را میتوان بررسی نمود.

 
   خوشبختانه بیماریهای جدی روده باریک مانند خونریزی و تومور  نسبت به معده و روده بزرگ خیلی کمتر می باشد لذا انجام کپسول اندوسکوپی بدون اندوسکوپی و کولونوسکوپی قبلی معنی ندارد و اقدام درست و علمی این است که ابتدا با انجام اندوسکوپی و کولونوسکوپی قسمت های شایع تر و با اهمیت تر مانند مری , معده , اثنی عشر و کولون بررسی شود و اگر در آن قسمت ها مشکل توجیه کننده یافت نشود یک عکس برداری از روده باریک با باریم برای ارزیابی روده باریک انجام شود و در نهایت کپسول اندوسکوپی انجام شود . در واقع کپسول آندوسکوپی تنها روش راحت و مطمئن برای بررسی روده باریک است و به پزشک کمک می کند که علل بروز علائمی مانند درد شکم , کم خونی , خونریزی و اسهال را که در اقداماتی مانند آندوسکوپی فوقانی و تحتانی بیمار مشخص نشده پیدا کند .

 

کپسول اندوسکوپی چگونه انجام میشود ؟ بیمار کاندید کپسول اندسکوپی، یک کپسول را می بلعد.  این کپسول که حاوی یک دوربین جاسازی شده در داخل می باشد در حین عبور از قسمتهای مختلف دستگاه گوارش در هر ثانیه چند تصویر از روده بیمار تهیه و آنرا به گیرنده مخصوصی ارسال می نماید . کپسول بلع شده در طول دوازده ساعت هزاران تصویر تهیه شده را به یک کامپیوتر اختصاصی منتقل مینماید و متخصصین گوارش تصویر ها را بازبینی می کنند و یافته های بدست آمده را گزارش می کنند.

       

یکی از عوارض نادر کپسول اندوسکوپی انسداد روده توسط کپسول است که گاهی نیاز به عمل جراحی دارد و در بیمارانی این اتفاق می افتد که سابقه انسداد روده و یا تنگی در روده داشته باشد. بنابراین بیمار باید کلیه سوابق بیماری های روده و اعمال جراحی که روی شکم انجام داده است به پزشک اعلام نماید.

در چه مواردی کپسول اندوسکوپی نباید انجام شود ؟

حاملگی

وجود سابقه انسداد و تنگی روده

وجود دیورتیکولهای متعدد در روده.

وجود دستگاه Pacemaker و یا Defibrillator قلب در  بیمار

 
تعیین وقت اینترنتی
نام
تلفن شما (الزامی)
پیام شما
ارتباط با ما
    میدان ونک، خ ملاصدرا، خ پردیس شرقی، ساختمان پردیسان، پلاک 14، طبقه 5



  جواب دهی تلفن همه روزه از 9 صبح تا 9 شب
مراجعه و پذیرش حضوری فقط با تعیین وقت قبلی
نظر شما درباره این مطلب
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :

تصویر :

برچسب ها :