آندوسکوپی چیست ؟
آندوسکوپی چیست ؟ آندوسکوپی بهترین ودقیقترین راه برای بررسی و تشخیص بیماریهای مخاط مری ، معده و دوزاده مانند التهاب و زخم و تومور میباشد . همچنین برای تشخیص عفونت هلیکوباکترپیلوری بسیار مفید می باشد.
آندوسکوپ، وسیلهای است که توسط آن میتوان درون مری، معده و اثنیعشر را مشاهده نمود.
آندوسکوپ های امروزی، بسیار پیشرفته هستند. آنها دارای دوربینهای ویدیویی میباشند که تصاویر را میتوان به طور مستقیم از یک مانیتور مشاهده کرد و تصاویر مشاهده شده را ثبت و چاپ کرد و یا فیلمش را ذخیره کرد.
آندوسکوپی معده چگونه انجام می شود ؟ انجام آندوسکوپی فقط به چند دقیقه وقت نیاز دارد. از آنجایی که لازم است در هنگام آندوسکوپی، معده بیمار خالی باشد اگر قرار است آندوسکوپی در صبح انجام شود بیمار باید بعد از خوردن شام دیگر هیچ چیزی تا هنگام آندوسکوپی نخورد و به صورت ناشتا باشد. اگر هم قرار است آندوسکوپی در بعد از ظهر انجام شود بیمار باید بعد از اینکه یک صبحانه سبک میل نمود دیگر هیچ چیزی تا هنگام آندوسکوپی نخورد.
بیمار روی تخت اندوسکوپی روی پهلوی چپ میخوابد و برای بی حس کردن گلو اسپری لیدوکائین زده میشود و یک آمپول آرام بخش کوتاه اثر (معمولا میدازولام رقیق شده ) از طریق ورید تزریق میگردد. یک قطعه کوچک محافظ در بین دندان ها قرار داده میشود. این کار باعث میشود که دندان ها به آندوسکوپ صدمه نزند
پزشک لوله آندوسکوپی را روی زبان بیمار قرار داده و به سمت گلو می برد و با مشاهد حلق از دهانه مری لوله را وارد مری می نماید. در هنگام داخل کردن نوک آندوسکوپ به سمت گلو ممکن است بیمار یکی دو بار اوق بزند که این یک واکنش طبیعی میباشد. پزشک با مشاهده داخل مری لوله اندوسکوپی را به آرامی به سمت پایین و دریچه تحتانی مری می برد و لوله را وارد معده نموده و پس از بررسی تنه و آنتر معده لوله را از دریچه پیلور وارد دوازده مینماید و قسمتهای مختلف دوازده را مشاهده و بررسی می کند. در صورت مشاهده موارد مشکوک، پزشک ممکن است اقدام به نمونهبرداری از بافت معده (بیوپسی) نماید که این کار، کاملا بدون درد و بی خطر میباشد. وقتی که کار پزشک تمام شد آندوسکوپ به بیرون کشیده می شود.